Vijf dagen lang surfen op het strand van Nederland!

Surfkamp in Bakkum en Camperduin

Quiksilver Surfschool organiseert de gehele zomervakantie het Quiksilver Surfkamp op de Nederlandse stranden, Camperduin en Bakkum voor kinderen van 8 t/m 11 jaar & 12 t/m 16 jaar. Vijf dagen lang surfen en chillen op het strand! Je krijgt les van gecertificeerde, ervaren instructeurs die tevens lifeguard zijn. Naast de surflessen ga je brandingraften, zorben, boogschieten, een levensgrote katapult maken, longboard skateboarden, powerkiten en nog veel meer!

Aan het eind van de week, ontvang je een golfsurfdiploma. Zeker weten de leukste week van je vakantie!

Het surfkamp is in Camperduin met of zonder overnachting (dagkamp) te boeken, kijk bij data en kosten voor de actuele beschikbaarheid.

Of neem vrijblijvend een optie!

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Golfsurfen

Tijdens het surfkamp wordt er, mits de omstandigheden het toelaten, elke dag gesurft onder begeleiding van een professioneel team. Je krijgt les aan de hand van het Quiksilver leshandboek, zodat je elke dag stapje bij stapje vooruit gaat. De lessen zijn geschikt voor ieder niveau en vinden altijd plaats in kleine groepen, zodat we iedereen persoonlijk kunnen helpen in het water. Aan het einde van de week staat er een expression session te wachten; een surfwedstrijd met alleen maar winnaars en prachtige prijzen! Er bestaat ook een kans dat je les krijgt van onze Nederlands Kampioene…

Overige activiteiten surfkamp

Buiten het surfen om worden er talloze andere activiteiten gedaan in het water, op het strand of in de duinen. Afhankelijk van de weers –en golfvoorspellingen worden deze activiteiten ingedeeld. We hebben een paar voorbeelden uitgelicht.

 

Powerkiten

Met powerkiten leg je de basis voor het kitesurfen. Je leert deze grote vlieger te overmeesteren en bochten te maken, zeker weten een grote kick als dit lukt!

Raften

Raften is een hele spectaculaire activiteit en brengt een grote grijns op ieder gezicht! Bij het raften peddel je op een grote rubberboot de branding in en houd je je goed vast zodat je niet in het water valt. Of juist wel…?! Zeker bij grote golven is dit een activiteit om nooit te vergeten!

Longboarden

Een grote hit in Nederland! Longboarden is skateboarden op een groter board waarbij je langere afstanden kunt afleggen en mooie bochten kunt maken. Het biedt tevens een basis voor het surfen. Een zeer populaire activiteit en uitermate geschikt bij onze zomerkampen.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, we hebben nog veel meer hele toffe activiteiten! Geef je dus snel op voor dit surfkamp!

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Datum

Camperduin

Camperduin + slapen

Castricum

15 juli t/m 19 juli
270,- BOEK NU Volgeboekt Volgeboekt  
22 juli t/m 26 juli
€ 260,- BOEK NU Volgeboekt  Volgeboekt
29 juli t/m 2 augustus
€ 260,- BOEK NU  € 480,- BOEK NU  € 260,- BOEK NU
5 augustus t/m 9 augustus
€ 260,- BOEK NU  € 480,- BOEK NU  € 260,- BOEK NU
12 augustus t/m 16 augustus
€ 260,- BOEK NU  € 480,- BOEK NU  Volgeboekt
19 augustus t/m 23 augustus
€ 270,- BOEK NU  BOEK NU  Volgeboekt

 

Dagkamp

Deze prijs is inclusief begeleiding, alle materiaal, lunch, btw & verzekeringen.

Leeftijden

7 T/M 11 JAAR
12 T/M 15 JAAR

Surfkamp inclusief overnachting

De extra kosten zijn € 220,-. Deze prijs is inclusief overnachting op basis van 4 nachten in de beachfarm, 4 x ontbijt & diner, 5 x lunch, begeleiding, alle materiaal, verzekeringen & BTW. Alleen boekbaar voor 12+ *Optioneel bij te boeken voor het surfkamp inclusief overnachting is fietsverhuur (€35,-)

Leeftijden
12 T/M 15 JAAR

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Wij bieden voor de leeftijdscategorie van 12 t/m 15 jaar optioneel overnachting aan in onze ‘beachfarm’; een speciaal ingerichte landelijke boerderij op fietsafstand van het surfkamp in Camperduin (Schoorl). Een hele bijzondere locatie! De beachfarm heeft een stoere beachuitstraling met chillruimtes binnen & buiten, veel gezelligheid en te gekke begeleiding die het plaatje compleet maken.

Faciliteiten

De beachfarm beschikt over een sfeervolle woonkamer, hier vindt het avondprogramma plaats en dit is tevens de plek waar de kinderen bij elkaar kunnen komen om te spelen, eten of chillen. Het slaapgedeelte bestaat uit drie –of vierpersoonskamers zodat kinderen rustig kunnen slapen met leeftijdsgenootjes of vriendjes of vriendinnetjes. Daarnaast is er voldoende sanitair aanwezig. Rondom de groepsaccommodatie is er veel ruimte voor kinderen om te spelen en is er een buitenterras, zodat er ook buiten gegeten kan worden.

Avondprogramma

Buiten de tijden van het surfkamp (10:00 – 16:00) worden in de groepsaccommodatie ook activiteiten georganiseerd door onze reisleiding. Onze begeleiders zorgen elke avond voor een te gek avondprogramma en natuurlijk mag een bonte avond niet ontbreken…

Begin –en eindtijden

Het surfkamp begint op maandagochtend om 10:00 bij het strandhuis in Camperduin. Het adres is Heereweg 403, 1871 GL in Schoorl (Camperduin). Vrijdagmiddag om 16:00 kunnen de kinderen hier  ook weer worden opgehaald. Wij zorgen dat de bagage van en naar de groepsaccommodatie wordt gebracht.

Fiets

De kinderen dienen zelf een fiets mee te nemen om van –en naar de groepsaccommodatie te kunnen fietsen. Lukt dit echter niet, dan is het mogelijk een fiets te huren. Er zal €35,- gerekend worden bovenop de standaard prijs van het surfkamp. Geef dit op het boekingsformulier bij ‘opmerkingen’ aan.

Foto’s
Zie hier foto’s

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

De prijs voor het dagkamp is vanaf €260,-

Deze prijs is inclusief begeleiding, alle materiaal, lunch, btw & verzekeringen.

 

De prijs voor het surfkamp inclusief overnachting bedraagt €470,-*

Deze prijs is inclusief overnachting op basis van 4 nachten in de beachfarm, 4 x ontbijt & diner, 5 x lunch, begeleiding, alle materiaal, verzekeringen & BTW.

 

*Optioneel bij te boeken voor het surfkamp inclusief overnachting is fietsverhuur (€35,-)

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Veelgestelde vragen

Mijn kinderen willen graag bij vriendjes of vriendinnetjes in dezelfde groep geplaatst worden, kan dat?
Jazeker, wij houden hier altijd rekening mee. Geef je voorkeur aan bij “opmerkingen” onderaan het aanmeldingsformulier.

Hoe groot zijn de groepen normaal gesproken?
De groepsgrootte verschilt per week en ligt gemiddeld rond de 15 kinderen per groep. Bij een grotere groep worden kinderen in kleinere groepen geplaatst, zodat een goede groepsdynamiek en veiligheid gewaarborgd blijft en we persoonlijke aandacht kunnen geven.

Is het surfkamp geschikt voor kinderen die alleen komen?
Ja, je zal zeker niet de enige zijn. Het kan zelfs extra leuk zijn, zodat je tijdens het surfkamp nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunt maken! Omdat kinderen altijd in dezelfde leeftijdscategorie geplaatst worden en meerdere kinderen alleen komen, maak je snel contact. Daarnaast zorgen onze instructeurs en begeleiders ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en elkaar snel leert kennen.

Is het surfkamp geschikt voor kinderen met een bijzonderheid?
Ja, hoewel onze instructeurs en begeleiders niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kinderen met bijzonderheden zoals ADHD, zijn zij hier wel ervaren en kundig in door jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen. Geef bij het aanmelden bij ‘opmerkingen’ aan om welke bijzonderheid het gaat of neem persoonlijk even contact op met ons.

Houden jullie rekening met dieetwensen en allergiën?
Ja, op het aanmeldingsformulier kun je dit aangeven en wij zullen hier rekening mee houden.

Ik heb helemaal geen ervaring met surfen, is dit surfkamp geschikt voor mij?
Absoluut, de meeste kinderen die mee doen aan het surfkamp, hebben nog geen of weinig ervaring met surfen. Voor elk niveau is er een lesprogramma vastgesteld zodat iedereen op zijn of haar niveau les krijgt.

Wat is het grootste verschil tussen een surfkamp en strandkamp?
Bij het surfkamp wordt, mits de omstandigheden het toelaten, elke dag gesurft. De focus ligt dus echt bij het golfsurfen en kinderen volgen een lesprogramma zodat zij elke dag weer iets bijleren. De week wordt afgesloten met een ‘expression session’, een funwedstrijd waarbij de kinderen hun kunsten kunnen laten zien en iedereen een winnaar is. Bij het strandkamp is surfen een los onderdeel van het kamp en weegt net zo zwaar als andere activiteiten zoals zorbing, raften of strandspellen. Daarnaast is het surfkamp het meeste geschikt voor iets oudere kinderen en het strandkamp past het beste bij wat jongere kinderen.

Wat doen jullie bij slecht weer en/of geen golven?
Het surfkamp gaat altijd door. Bij slecht weer hebben we een alternatief programma klaar staan in een binnenruimte. Bij gebrek aan golven hebben we talloze alternatieven zoals rafting, boogschieten, zorben of katapult schieten. Kortom, ongeacht de omstandigheden zorgen wij voor de leukste week van je vakantie!

Heb je meer vragen?

Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken op 072 509 2773 of door een mailtje te sturen naar info@quiksilversurfschool.nl

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Een willekeurige dag op het surfkamp

Elke dag is weer anders op het surfkamp! Wil je weten hoe een willekeurige dag eruit ziet? Zie hieronder een voorbeelddag!

Surfkamp zonder overnachting

10:00 – 10:30 Kamp opbouwen en gezamenlijk spel
10:30 – 12:00 Surfles
12:00 – 12:30 Powerkiten
12:30 – 13:00 Gezonde lunch
13:00 – 14:30 Surfen
14:30 – 15:00 Tijd om te chillen op het basiskamp
15:00 – 15:30 Longboarden
15:30 – 16:00 Kamp afbouwen en eindspel

Met overnachting

08:30 – 09:30 Opstaan, ontbijten en klaarmaken voor de dag
09:30 – 09:45 Gezamenlijk fietsen naar het surfkamp
10:00 – 16:00 Programma zoals hierboven beschreven staat
16:00 – 16:15 Gezamenlijk terug fietsen
16:15 – 18:00 Eigen tijd, zelf in te delen
18:00 – 19:00 Diner
19:30 – 21:00 Kampvuur & ‘weerwolvenspel’

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Gezond & lekker eten!

Dagkamp

Tijdens het dagkamp wordt er iedere dag gezorgd voor een gezonde en lekkere lunch op het strandpaviljoen. Tijdens de lunch wordt er gezorgd voor genoeg drinken. Tussen de activiteiten door zorgen we voor rustmomenten zodat kinderen een tussendoortje kunnen nemen en wat kunnen drinken.

Surfkamp inclusief overnachting

Kinderen krijgen iedere dag een voedzaam en uitgebreid ontbijt, lunch en diner. Daarnaast zorgen we voor genoeg tussendoortjes en drinken tussen alle activiteiten door. Wij houden rekening met allergiën en/of dieetwensen, dit kan op het aanmeldingsformulier aangegeven worden.

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Certificeringen

Reddingsbrigade Nederland

Onze coaches zijn opgeleid door Reddingsbrigade Nederland en zijn volwaardig lifeguard. In samenwerking met lokale reddingsbrigades zorgen wij voor een veilige leer –en speelomgeving. Daarnaast onderwijzen onze instructeurs kinderen in het herkennen van stromingen en andere gevaarlijke situaties die zich kunnen voordoen op zee. “Zeekennis” is een belangrijk onderdeel geworden van het surfkamp.

ASI / ISA

Onze surfinstructeurs zijn ISA of ASI gekwalificeerd. Dit zijn twee internationaal erkende opleidingen en worden overal ter wereld toegepast.

Surfbenelux

Quiksilver surfschool is aangesloten bij de Surfbenelux en werkt volgens een leerlingvolgsysteem om elk individu zo persoonlijk mogelijk te kunnen begeleiden. Quiksilver surfschool is vorig jaar gestart met het begeleiden van het talententeam waarbij vier lokale talenten extra worden ondersteund en gecoacht door onze topcoaches.

VeBon & Tüv

Wij zijn als surfschool aangesloten bij de VeBon (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland). Dit is de belangrijkste brancheorganisatie voor buitensport ondernemers. VeBon waarborgt de kwaliteit van haar leden door middel van kwaliteitseisen te toetsen van instructeurs, materialen (Tüv) en bedrijfsprocessen.

Reisleiding

Wij stellen zeer hoge eisen aan onze instructeurs en reisleiding. Onze belangrijkste waarde is de veiligheid garanderen van de kinderen die bij ons aan een surfkamp deelnemen. Buiten de certificeringen om, leiden wij instructeurs en assistentes ook intern op. Daarnaast zijn onze instructeurs zeer enthousiast en hebben meerdere jaren ervaren in het begeleiden van kinderen

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!