Wordt binnen een week opgeleid tot zelfstandig kitesurfer!

Kitesurfkamp

Kitesurfen is de meest spectaculaire watersport van dit moment. En niet voor niets! Kiten is een combinatie van powerkiten en surfen, waarbij je met hoge snelheden over het water vaart en de adrenaline door je lichaam giert. Nederland is het perfecte kitesurfland, want het waait hier vaak en de ondergrond is veilig. Wereldkampioenen Kevin Langeree en Youri Zoon zijn ook van Nederlandse bodem! Beleef deze unieke watersport onder begeleiding van IKO-gecertificeerde instructeurs.

Binnen vijf dagen wordt je opgeleid tot zelfstandig kitesurfer zodat je zelf veilig het water op kunt gaan. Elke les staat weer in het teken van een nieuwe vaardigheid leren. Naast de reguliere lessen vindt er ook een spectaculaire demonstratie plaats van een Pro kitesurfer… Aan het einde van de week ontvang je een officieel certificaat waar je overal ter wereld kitesurfspullen kunt huren of extra lessen mee kunt boeken op jouw niveau. Gedurende de week worden er foto’s genomen die je aan het einde van de week kosteloos mee kunt nemen.

Het kitesurfkamp vindt plaats in Camperduin en wordt tijdens verschillende weken in de zomervakantie georganiseerd. Het kitesurfkamp is de hele periode inclusief overnachting te boeken, de laatste twee weken van de zomervakantie betreft dit kamp een ‘dagkamp’. Dit zomerkamp is geschikt voor de leeftijd van 14 t/m 18. Ervaring is niet nodig!

Waarom een kitesurfkamp bij Quiksilver Surfschool?

  • Kitesurfen op het mooiste strand van Noord-Holland!
  • Vernieuwende en enerverende activiteiten buiten de kitesurflessen om
  • Nieuwste materialen
  • Les door IKO-gecertificeerde instructeurs

boek

Of neem vrijblijvend een optie op één van de kitesurfweken!

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

De dag is altijd verdeeld in twee blokken. Je gaat, afhankelijk van weersomstandigheden, altijd één blok kitesurfen en één blok een andere activiteit doen. De andere activiteit kan zijn; golfsurfen, brandingraften, blokarten of longboard skateboarden.

Kitesurfcamp

Bij het kitesurfen loop je gedurende de week een traject door waarbij de instructeurs je opleiden tot een zelfstandig kitesurfer. De eerste les zal bestaan uit het besturen en onder controle houden van een trainerkite en theorie op het strand. De tweede les ga je ‘bodydraggen’. Dit houdt in dat je met de vlieger het water op gaat. De kite trekt je voort door het water en je leert deze te besturen door een kant op te hangen. Als je dit onder controle hebt, leer je om een waterstart te maken tijdens de derde les. In de laatste twee lessen kun je stukken varen en bochten leren maken. Per dag lig je dus zo’n drie uur in het water.

Overige activiteiten

Tussen de activitieten door hoef je niet stil te zitten! Naast het kitesurfen zullen we genoeg andere toffe dingen doen! Hierbij een greep uit onze activiteiten.

Golfsurfen

Bij minder wind en goede golven gaan we zeker een keer golfsurfen! Tijdens een introductieles leer je een rit te maken op een golfsurfboard en die helemaal tot de kant uit te surfen. Een grote kick gegarandeerd!

 

Longboarden

Een opkomende sport in Nederland; longboard skateboarden. Op een langer skateboard met zachtere wieltjes kun je langs de Hondsbossche zeewering van Camperduin heerlijk carven en misschien een paar mooie slides maken!

Brandingraften

Dit wordt gillen. Met een boot neem je het op tegen de branding en probeert je hierdoor heen te slaan. Dit gaat echter meestal niet zonder slag of stoot… Wie is de King of the Raft en blijft binnenboord?

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Het kitesurfkamp is gedurende alle weken van de zomervakantie mogelijk inclusief overnachting op onze ‘Beachfarm’; een omgebouwde woonboerderij tot echte ‘surfshed’, waar je ultiem kunt chillen in de zon na een lange dag op het water. De accommodatie ligt op fietsafstand van het kitesurfkamp en beschikt over een grote gezamenlijke buiten –en binnenruimte. Uiteraard organiseert onze reisleiding hier gezellige avondprogramma’s waar je ook aan deel kunt nemen. Een bonte avond en kampvuur kan natuurlijk ook niet ontbreken aan dit ultieme zomerkamp…

Faciliteiten

De groepsaccommodatie beschikt over een grote binnenruimte waar het avondprogramma en het eten plaatsvindt. Bij lekker weer zitten we natuurlijk heerlijk buiten te eten! Het slaapgedeelte bestaat uit kleine slaapzalen, zodat je met leeftijdsgenoten rustig kunt slapen. Er is voldoende sanitair aanwezig.

Begin –en eindtijden

Het kitesurfkamp begint op maandagochtend om 10:00 bij het strandhuis in Camperduin. Het adres is Heereweg 403, 1871 GL in Camperduin (Schoorl). Vrijdagmiddag om 16:00 kan iedereen weer opgehaald worden vanuit dit zelfde adres. De organisatie zorgt dat de bagage van de kinderen naar de groepsaccommodatie worden gebracht.

Fiets

Deelnemers aan het kitesurfkamp dienen zelf een fiets mee te nemen vanuit huis om op deze manier van –en naar de Beachfarm te kunnen fietsen. Is het niet mogelijk om een fiets mee te nemen? Dan is er de mogelijkheid om een fiets te huren. Voor €35,- staat er de hele week een fiets voor je klaar.

FOTO’S

ZIE HIER FOTO’S van onze beachfarm!

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Kitesurfcamp Camperduin (Schoorl)

Datum

Dagkamp

Met overnachting

15 t/m 19 juli
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
22 juli t/m 26 juli
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
29 t/m 2 augustus
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
5 t/m 9 augustus
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
12 t/m 16 augustus
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT
19 augustus t/m 24 augustus
RESERVEER DIRECT
RESERVEER DIRECT

De prijs voor het dagkamp bedraagt €380,-

De prijs voor het kitesurfcamp inclusief overnachting bedraagt € 605,-
Optioneel bij te boeken zijn fietshuur (€35,- extra)  Geef dit aan bij opmerkingen.

Het kitesurfcamp is geschikt als je ouder bent dan 14 jaar

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Wat doen jullie als er geen wind staat?

We hebben een zeer uitgebreid alternatief programma, zodat je nooit hoeft te vervelen. Bij afwezigheid van wind gaan we bijvoorbeeld golfsurfen,

Hoe groot zijn de groepen?

De groepsgrootte verschilt per week en ligt gemiddeld rond de 15 deelnemers per groep. Bij een grotere groep worden deelnemers in kleinere groepen geplaatst, zodat een goede groepsdynamiek en veiligheid gewaarborgd blijft en we persoonlijke aandacht kunnen geven.

Ik wil graag alleen komen, kan dit?

Ja, je zal zeker niet de enige zijn. Het kan zelfs extra leuk zijn, zodat je tijdens het strandkamp nieuwe vrienden en vriendinnen kunt maken! Omdat kinderen altijd in dezelfde leeftijdscategorie geplaatst worden en meerdere kinderen alleen komen, maak je snel contact. Daarnaast zorgen onze instructeurs en begeleiders ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en elkaar snel leert kennen.

Is ervaring noodzakelijk?

Nee. De meeste deelnemers hebben nog nooit gekited.

Houden jullie rekening met dieetwensen en allergiën?

Ja, op het aanmeldingsformulier kun je dit aangeven en wij zullen hier rekening mee houden.

Wat doen jullie bij slecht weer?

Het kitecamp gaat altijd door. Bij slecht weer hebben we een alternatief programma klaar staan in een binnenruimte.

Heb je meer vragen?

Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken op 072 509 2773 of door een mailtje te sturen naar info@beachproof.nl

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Hieronder vindt je de beschrijving van een willekeurige dag uit het kitesurfkamp. In werkelijkheid hangt het dagprogramma af van de windcondities en weersvoorspellingen.

Dagkamp

10:00 – 10:15 Aanvang en bespreken programma

10:15 – 11:00 Powerkiten

11:00 – 12:30 Kitesurfles: Bodydragging

12:30 – 13:00 Lunch

13:00 – 14:30 Golfsurfen

14:30 – 15:00 Tijd om te chillen

15:00 – 15:30 Brandingraften

15:30 – 16:00 Afbouw kamp

 

Kitesurfkamp inclusief overnachting

08:30 – 09:30 Ontbijt

09:30 – 09:45 Gezamenlijk fietsen naar Kitesurfkamp

10:00 – 16:00 Programma zoals hierboven staat beschreven

16:00 – 16:15 Gezamenlijk fietsen naar de Beachfarm

16:30 – 18:00 Vrije tijd

18:00 – 19:00 Avondeten

19:30 – 21:00 Movienight & Weerwolvenspel

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

Eten en drinken

Kitesurfkamp inclusief overnachting

Elke dag zorgt de reisleiding voor heerlijke en gezonde maaltijden zodat je er volop tegenaan kunt! Het ontbijt is uitgebreid en bestaat uit diverse broodjes, muesli, jus d’orange, diverse beleg en thee of koffie. De lunch vindt plaats bij het strandpaviljoen en is gevarieerd en gezond. Tevens is er elke avond een heerlijk diner. Wij zorgen ook voor tussendoortjes en genoeg drinken tussen de activiteiten door.

Dagkamp

Tijdens het dagkamp wordt er elke dag gezorgd voor een heerlijke lunch op het strandpaviljoen zodat je je weer op kunt laden voor de middagactiviteiten. Tijdens de lunch wordt er tevens gezorgd voor drinken.

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!

IKO

IKO is hét keurmerk voor kitesurfscholen wereldwijd en toonaangevend in het streven naar de hoogste standaarden van coaching, veiligheid en materiaal. Onze instructeurs hebben een IKO opleiding genoten en zijn bevoegd om les te geven.

Reddingsbrigade Nederland

Alle instructeurs zijn opgeleid tot lifeguard en hebben kennis en ervaring in het verlenen van EHBO. Onze instructeurs herkennen gevaarlijke situaties op zee en weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast is educatie (zeekennis) onderdeel van onze zomerkampen, zodat leerlingen na een cursus bij Quiksilver Surfschool beter zijn opgeleid om zelfstandig te kunnen (kite)surfen.

VeBon

VeBon is de belangrijkste belangenorganisatie voor buitensportondernemingen in Nederland. Zij keuren de veiligheid, de kwaliteit van lesgeven, materiaal en toetsen bedrijfsprocessen en service.

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag!