HET LEUKSTE ADVENTURE CAMP VAN NOORD-HOLLAND

Adventurecamp

Houd je van actie en avontuur? Dan past dit adventure camp helemaal bij jou! Tijdens het adventure camp worden er vijf dagen lang de leukste en spannendste activiteiten gedaan. Ben jij slim genoeg om raadsels op te lossen, snel genoeg om water te dragen, sterk genoeg om met je eigen gebouwde katapult een land te veroveren en behendig genoeg om het sterkste vlot te bouwen? Doe dan mee aan het adventure camp!

Naast survival & duinspellen rondom camping Bakkum gaan we zoals ieder jaar ook activiteiten als bodyboarden, surfen en raften doen. Een speurtocht mag natuurlijk ook niet ontbreken! Elke dag is gevuld met spannende en leuke spellen, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. Zeker weten de leukste week van jouw vakantie!

Het adventure camp kan worden geboekt als dagkamp en ons basecamp is op camping Bakkum

 

Leeftijden
7 T/M 9 JAAR
10 T/M 12 JAAR

EEN OPTIE NEMEN KAN OOK. DEZE IS VRIJBLIJVEND EN LOOPT TOT 1 JUNI. NEEM HIER EEN OPTIE

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag op 2 juni op camping Bakkum of 7 juli in Camperduin

Elke dag is gevuld met veel afwisselende activiteiten in zee, op het strand en in het duin. We hebben een aantal activiteiten uitgelicht.

SURFLESSEN

De surflessen en brandingraften tijdens het zomerkamp worden gegeven door gekwalificeerde surfleraren die tevens lifeguard zijn. Je leert niet alleen hoge golven te bedwingen en trucjes te maken, maar je krijgt ook zeekennis van ons mee zodat jij voortaan zelf veilig het water op kunt gaan! Wat is bijvoorbeeld een mui? Waarom zijn er kwallen met oostenwind? Deze vragen zullen tijdens de wateractiviteiten beantwoord worden! De surfles bestaat uit een kort theorie gedeelte en een praktijkgedeelte waarbij je met je eigen board de hoge golven mag surfen.

 

BRANDINGRAFTEN

Houd je van spektakel? Dan is deze activiteit aan jou besteedt! Met een grote boot probeer je de woeste zee te overmeesteren, maar probeer wel te blijven zitten! Ook als er geen golven zijn, is deze activiteit geweldig.

 

POWERKITEN

Bij powerkiten leer je controle te houden over een grote vlieger in de wind. Het geeft een grote kick als dat lukt! Als het heel goed gaat, kun je zelfs proberen wat bochtjes te draaien. De kleinsten hangen samen met een instructeur aan de vlieger.

 

BODYBOARDEN

Met bodyboarden surf je liggend de golven af. Bodyboarden geeft een gevoel dat nergens mee te vergelijken is en zorgt voor een grote glimlach op ieder gezicht!

 

VLOTTEN BOUWEN

Als onderdeel van ‘survival’ ga je met je team een vlot bouwen om als eerste de vlag te veroveren op het eiland van Expeditie Robinson! Kun jij met balken, touwen en tonnen het beste vlot maken en aan de overkant komen zonder in het water te vallen?

Het summercamp 

Hier boeken>>

De prijs voor het dagkamp bedraagt €260,-

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Basecamp: We starten elke dag op onze basecamp. Dit is op camping Bakkum

Camping Bakkum ligt in het prachtige Noordhollands Duinreservaat en is de grootste camping van Nederland. Wij hebben daar een eigen basecamp waar we de hele week terecht kunnen. Op loopafstand (900 meter) van het strand waar we bij club Zand en Sports @ Sea de wateractiviteiten uitvoeren.


Onze locatie op het strand:
 Sports @ Sea (derde paviljoen linksaf hoofdstrand Castricum)

Wat doen we met slecht weer?

Binnen het adventurecamp zijn dusdanig veel activiteiten dat er bijna geen slecht weer bestaat.  Er is namelijk altijd een activiteit die hierdoor leuker of spectaculairder wordt. Hiernaast zitten we op het strand in een ruim paviljoen waar we altijd kunnen schuilen en opwarmen.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepsgrootte verschilt per week en ligt gemiddeld rond de 15 deelnemers per groep. Bij een grotere groep worden deelnemers in kleinere groepen geplaatst, zodat een goede groepsdynamiek en veiligheid gewaarborgd blijft en we persoonlijke aandacht kunnen geven.

Ik wil graag alleen komen, kan dit?

Ja, je zal zeker niet de enige zijn. Het kan zelfs extra leuk zijn, zodat je tijdens het strandkamp nieuwe vrienden en vriendinnen kunt maken! Omdat kinderen altijd in dezelfde leeftijdscategorie geplaatst worden en meerdere kinderen alleen komen, maak je snel contact. Daarnaast zorgen onze instructeurs en begeleiders ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en elkaar snel leert kennen.

Is ervaring noodzakelijk?

Nee. De meeste deelnemers hebben geen tot weinig ervaring met het aangeboden programma.

Houden jullie rekening met dieetwensen en allergiën?

Ja, op het aanmeldingsformulier kun je dit aangeven en wij zullen hier rekening mee houden.

Heb je meer vragen?

Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken op 072 509 2773 of door een mailtje te sturen naar info@beachproof.nl

Ben je benieuwd hoe een typische dag op het adventurecamp eruit ziet? Hieronder hebben we een voorbeelddag beschreven. In werkelijkheid hangen de keuze voor activiteiten af van de wind & weersvoorspellingen.

Dagkamp

10:00 – 10:15 Aanvang en opbouw adventurecamp
10:15 – 12:30 surflessen
12:30 – 13:30 Lunch
13:00 – 15:30 Spel in de duinen
15:30 – 16:00 Afbouw kamp

 

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Dagkamp

Tijdens het dagkamp wordt er elke dag gezorgd voor een uitgebreide lunch op het strandpaviljoen zodat je je weer vol energie kunt beginnen aan het middagprogramma! Tijdens de lunch wordt er gezorgd voor genoeg drinken.

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!

Reddingsbrigade Nederland

Alle instructeurs zijn opgeleid tot lifeguard en hebben kennis en ervaring in het verlenen van EHBO. Onze instructeurs herkennen gevaarlijke situaties op zee en weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast is educatie (zeekennis) onderdeel van onze zomerkampen, zodat leerlingen na een cursus bij Quiksilver Surfschool beter zijn opgeleid om zelfstandig te water te gaan.

VeBon

VeBon is de belangrijkste belangenorganisatie voor buitensportondernemingen in Nederland. Zij keuren de veiligheid, de kwaliteit van lesgeven, materiaal en toetsen bedrijfsprocessen en service. Via het Tüv keurmerk wordt

Benieuwd naar een zomerkamp? Neem een kijkje tijdens onze open dag en maak kennis met de activiteiten en instructeurs!