logo-surf-project-url

 

Komende zomer wordt Camperduin de nieuwe locatie van het Surf Project! En we zijn trots op deze samenwerking. Het Surf Project stelt kinderen met het syndroom van Down, autisme en/of ADHD in de gelegenheid om, onder professionele begeleiding van Quiksilver Surfschool, kennis te laten maken met golfsurfen!

Drie zondagen in september gaan kinderen onder enthousiaste een-op-eenbegeleiding het water in om te leren surfen. Het project wordt vrijwillig gerund door professionals.

Surfen heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen met een beperking. Het versterkt hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Dat blijkt ook uit onderzoek in Groot-Brittannië, waar sommige kinderen nu zelfs op doktersrecept leren surfen. Het is een stoere sport met een positief imago. Normaal gesproken komen kinderen met Down, ADHD of autisme er niet snel mee in aanraking, omdat leren surfen professionele begeleiding vereist. Het Surf Project maakt dit mogelijk in een veilige, aangepaste omgeving met individuele begeleiding door getrainde vrijwilligers.

Met de uitbreiding naar Camperduin kunnen meer kinderen de kans krijgen om te komen surfen. Kinderen uit de buurt, maar ook kinderen die nu op een wachtlijst staan. De inschrijving is open; kinderen uit heel Nederland kunnen worden aangemeld. Camperduin heeft een rustig strand en alle faciliteiten om kinderen met een beperking de structuur en duidelijkheid te bieden die ze verdienen.

Data 2017

Surf Academy (3 lessen)

3 sept, 10 sept en 24 sept

Tijd: 15.00 – 17.00

Kijk hier voor alle informatie en inschrijvingen voor kinderen of vrijwilligers!

dsc_8042